תרבות הלקטים-ציידים:
הלקטים-ציידים מתוארים כאנשים שעבדו מעט שעות, בילו את כל זמנם בטבע ועם המשפחה.
בריאותם של אלו ששרדו הייתה טובה מאוד וזאת בשל איכות מזונם שאופיין כמגוון וטבעי.
הלקטים היו בעלי ידע עצום שאותו דאגו להעביר מדור לדור.
הם הכירו את כל הצמחים שגדלו במסלול נדודיהם, ידעו כיצד להשתמש בהם ולאלו צרכים.
תחשבו על זה רגע, כל מה שלוקט שימש אותם לכל הצרכים של בני האדם – חיטוי, כביסה, מאכל ותבלינים, חליטות חמות, הרגעה ומרפא, הרעלת אויבים, צרכי פולחן, הכנת מחצלות, סלים, כסויים לאוהלים או לנוחות במערות ולמלבוש.
תרבות הלקטים-ציידים בימנו:
היסטוריונים ופסיכולוגים אבולוציוניים טוענים כי ישנה חשיבות לחקר חברות לקטים-ציידים שכן בחברות אלה התעצב הגוף והמוח של בני האדם ובנוסף, שם החלה התפתחות החברה האנושית.
כך למשל, לפי פסיכולוגיה אבולוציונית, חלק גדול מהבעיות הנפשיות והחברתיות שיש לנו כיום נובעות מחוסר התאמה בין דפוסי החיים הנוכחיים שלנו, לאלו שהותאמו גופנו ומוחנו במשך ומאות אלפי שנים במסגרת חיי הלקטות והצייד.
בהתאם, כיום מנסים לשחזר את הידע העצום שהיה ללקטים, הוא נחקר באופן מדעי ואט אט אנו יודעים הרבה יותר על הסיבות לשימוש בצמחים.
מעט מהידע העצום הזה נותר בדיוק כמו לפני מיליוני שנים, הוא נשמר בעיקר בכפרים הערביים, בידי מרפאים, חוקרי פולקלור ובמקורות קדמוניים.