סיורים מיוחדים לפסטיבל שבועות בהרשמה מראש בלבד! לא כדאי לפספס…
מספר המקומות מוגבל!!
סיור 'חלב ודבש' ברכבים פרטיים | יום שישי, 18/5 9:00-13:30
האנשים שנוגעים בתנובת השדה פותחים את ביתם לסיור עשיר בטעמים! תחילת הסיור ב'מכוורת' בכפר רות ומפגש עם שי ספקטור – דבוראי ותיק ועם מיכל עובדיה, האופה מלפיד. ביחד פותחים שולחן לטעימות עם מאפים מתוקים ומלוחים של 'מיכל אופה מאהבה', כולל שתיה חמה. שי יספר על הדבורים ועל טעמיו השונים של הדבש, ולמה הדבורים נעלמות. הסיור ימשיך אל 'מסעודה' – רות בן אבי שתטעים אותנו בשעורה במאכלים שונים מהמטבח הצפון אפריקאי. הסיור יסתיים במושב מבוא מודיעים, בבית הכנסת המצוייר של קהילת הרב שלמה קרליבך, שם פוגשים את לאה סנד שתספר על החיבור המיוחד של מגילת רות ומתן תורה, על קטורת ושמנים מבית המקדש ואת הצייר יצחק בן יהודה שיצירותיו מעטרות את קירות בית הכנסת.
הסיור ברכבים פרטיים. הסיור מלא! תודה!
לחצ/י כאן להרשמה!
לפרטים: 03-9728999
טיול אופניים משפחתי עם טעימות בין כרמים ושדות | יום שישי, 18/5 בשעה 7:45
טיול אופניים לכל המשפחה בהדרכת רן גנור. הסיור מלווה בטעימה ותצפיות בנקודות עצירה – מחלבה ידועת שם בישוב נחלים, חצר פסלים מרהיבה בטירת יהודה, בשלנית-מארחת בישוב נופך, חווה פעילה בבני עטרות ומוזיאון ביתי בברקת. בכל תחנה עוצרים להפסקה קצרה, הסבר וטעימות. המסלול באזור שטוח, מעגלי, מרחק רכיבה כ-25 ק'מ.
מחיר מסובסד למשתתף: 120 ₪, כולל השכרת אופניים, קסדה וטעימות. מחיר למשתתף עם אופניים פרטיות: 60 ₪. הטיול בהרשמה מראש בלבד! מספר המקומות מוגבל.
מומלץ לילדים מעל גיל 10, ולמשפחות רוכבות.
לחצ/י כאן לרשמה לסיור
לפרטים: 052-2588142 / ganor@medraft.co.il
סיור קק"ל לשבועות 'בעקבות הצאן – מהיער למחלבה' | יום שני, 21/5 בשעה 14:00
קרן קימת לישראל מזמינה את הקהל הרחב למפגש ייחודי עם רועה הצאן ביער בן שמן, להיכרות עם אורח חיי הרועה, מטרות רעיית הצאן ביער ועל הטיפול בעדר. לאחר המפגש עם הרועה נוסעים ברכבים פרטים למחלבת 'דורון מן הטבע' בנחלים, לביקור וסיור מודרך במכון החליבה המודרני שם ילמדו את המבקרים להכין גבינה צפתית.
משך הסיור כשלוש וחצי שעות.
מחיר: 20 ₪ למשתתף. מספר המקומות בסיור מוגבל!
הרשמה: http://www.eyarok.org.il/event.aspx?id=2811&dateid=2829
או במוקד "קו ליער" של קרן קימת לישראל: 1-800-350-550
"חג הלחם" בכפר חשמונאי, שילת │ ביום חמישי 17/5 בשעה 18:00 יתקיים סיור חד פעמי בכפר במתכונת מיוחדת לעת שקיעה עם עששיות, בהרשמה מראש בלבד.
כפר חשמונאי הוא שיחזור בן ימינו של כפר ישראלי קדום. חג השבועות נקרא גם 'חג הלחם' בעת העתיקה אצל בני ישראל ובקרב עמי המזרח התיכון – כחג הודיה לקבלת יבולי הדגן. בכפר אפשר לראות תצוגה מרשימה של כלי דגן כגון מורג חרוץ, מזרה לזריית עומרים, אבני ריחיים מבזלת לטחינה, כברות מעור עיזים לסינון ומגלי קציר. המשפחות המבקרות יוכלו להפעיל בעצמם את כלי הדגן ממש כמו פעם, לאפות פיתות טעימות מתובלות בזעתר ולהנות מתה צמחים מזוטא לבנה, וגם להשתתף בהצגה "מגילת רות"! – להתלבש כמו פעם, לקבל טקסטים מהמקורות ולהציג את סיפור המגילה. משך הפעילות כ-3 שעות.
מחיר: 35 ₪ למבקר מגיל 3 ומעלה.
לפרטים והרשמה: זוהר ברעם 054-4480463 / kfarhash@012.net.il
סיור מודרך בכפר הנוער בן שמן │ימים שבת וראשון 19-20/5, הסיורים מלאים! ההרשמה הסתיימה.
בכפר נוער חקלאי ציוני הטובל בירוק ומשמר חוויית טבע, מרחבים פתוחים ומפגש אמיתי עם בעלי חיים ועם תוצרת חקלאית לסוגיה. הכפר משמש בית חם לקהילה חינוכית. במסגרת הפסטיבל יתקיימו סיורים בכפר וביקור במרכז המבקרים "מוזיאתר" הפועל במקום ומפגיש את המבקרים עם ארץ ישראל היפה של פעם, עם אורח חיים ציוני מסוג אחר, פרויקט חינוכי ייחודי וטכנולוגיה חקלאית מתקדמת. ההשתתפות בסיורים בהרשמה מראש בלבד.
ההרשמה הסתיימה! הסיורים מלאים.