052-2584421
050-3932403
הזית 19, מושב גינתון
  • Facebook

יקב גינתון

יקב גינתון הוקם בשנת 1999 ע’י דורון ובנג’ו והפך לסיפור סינדרלה בתרבות היין הישראלי, ריגש וסקרן רבים מחובבי היין המושבעים

שהתמכרו לטעמו הנפלא של היין מתוצרת יקב גינתון.

תחילת הדרך הייתה בשנת 1999 בחדר קטן הצמוד לביתו של דורון, במושב גינתון, שם נחנך היקב.
מאות הבקבוקים הראשונים נלגמו באירועים חברתיים ובמפגשים משפחתיים.  הביקורות המצוינות עודדו
את השניים להמשיך להתפתח ולהתמקצע. בשנת 2003 עבר היקב למבנה נפרד, ומאז ועד היום שומר יקב
גינתון על יחודו כיקב בוטיק אמיתי, המייצר כ5000 בקבוקים מובחרים בשנה.
בנג’ו ודורון – הייננים של היקב שומרים על ייחודו המשפחתי והאיכותי של היקב, ומייצרים כמויות מוגבלות
של יין מזני הענבים העיקריים: קברנה, מרלו, שירז ופטיט סירה,ואף בלנדים (תערובות) שפיתחו בעצמם.

יקב גינתון הוא מהראשונים בארץ שקשר את שמות היינות מתוצרתו, לשמות הכרמים, מהם נבצרים
הענבים. ענבי איכות מובחרים הנבצרים ידנית, ומיושנים בקפידה במשך לפחות 24 חודשים. בדרך זו היין
מתפתח ומשתבח בדרכו הייחודית והטבעית ללא הפרעה.

הענבים המובחרים נבצרים בכרמים איכותיים ממקומות שונים בארץ: כרם בן זימרה וכפר יובל שבגליל
העליון, כרמי יוסף שבשפלה, הר ברכה בשומרון.

יקב גינתון מחויב לסטנדרטים גבוהים ביותר וברוח צעירה ונועזת נמשיך לייצר את יינות האיכות שלנו.

על היינות שלנו:

קברנה סוביניון, כרם הר ברכה, 2007:

יין אצילי זה הופק מענבי קברנה סוביניון שנבצרו ידנית בכרם הר ברכה בגובה של800 מטר,

התיישן במשך 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות.

היין בעל גוף מלא ומודגש, עשיר בטעמי פירות, צבעו סגול עז וניחוחותיו נעימים.

קברנה סוביניון הר ברכה מבציר 2007 קיים במלאי.

מרלו הר ברכה, 2006, 2007:

 יין אצילי זה הופק מענבי מרלו מובחרים שנבצרו ידנית בכרם הר ברכה בגובה של800 מטר, התיישן במשך 24 חודשים בחביות עץ אלוןצרפתיות ואמריקאיות.

היין בעל גוף מלא ומודגש, עשיר בטעמי פירות, צבעו סגול עז וניחוחותיו נעימים. יין זה מבציר 2006 ומסדרה זו הופקו 820 בקבוקים.

יינות בציר 2007 יושקו במהלך שנת 2012.

מרלו כרמי יוסף, 2006, 2007:

 רלו אלגנטי המופק מענבי מרלו הגדלים בכרמי יוסף. עושר של טעמי פירות יער בשלים, שוקולד ופולי קפה.

היין התיישן במשך 24 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות אשר העניקו לו מעטפת מושלמת של טעמים וריחות.

קיים במלאי בציר 2006. במהלך השנה יושקו גם יינות 2007.

שיראז 2007:

היין הופק מענבי שיראז משובחים שנבצרו בכרמים בגבעת ישעיהו וכרמי יוסף. היין עבר יישון בחביות עץ במשך 22 חודשים

השיראז עשיר בטעמי פירות ותבלינים, בעל גוף מלא, פירותי ועדין מאוד.

קברנה כרמי יוסף, 2007:

היין מופק מ 85% ענבי קברנה סוביניון, ו 15% ענבי מרלו שנבצרו ידנית בכרמי יוסף.

היין התיישן בחביות עץ במשך 26 חודשים.  יין ארומטי, עשיר בטעמי פירות, בעל גוף בינוני- מלא.

סנג'יובזה, גבעת ישעיהו, 2007

היין מופק מענבי סנג'יובזה מובחרים שנבצרו ידנית בכרמי גבעת ישעיהו.

יין ארומטי ופירותי מאוד, מותיר בפה סיומת ארוכה ונעימה.

היין התיישן 30 חודשים בחביות עץ.

HTMLine - בניית אתרים  |  FRESH - עיצוב גרפי